Ezt olvasta már?

0

Programajánló! Amerikai autó és Rednex Komáromban, barokk Győrben

Ne unatkozzon a hétvégén!


hirdetés

Már izzítják a V8-as vasakat, hétvégén kezd a 18. Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál

18. Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál – augusztus 8-11. Komárom, Monostori erőd

Az amerikai autósok, az extrém endurosok és a freestyle motocrossos fenegyerekek is már készülnek, hiszen a hétvégén startol a 18. Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál.

 

A benzinfaló izomkolosszusoktól az oldtimer gyönyörűségekig, több mint 1500 amerikai autó veszi be a Monostori erődöt a hétvégén. Nagy erőkkel vonulnak fel a legnépszerűbb istállók, a legújabb 2019-es újdonságokat hozzák, jön a Ford, a Jeep és a Dodge ménes is.

 

Indulj el az erőd egyik végéből és mire átérsz a másikra már megszámlálni sem tudod majd, hányszor estél szerelembe egy-egy tengerentúli csoda láttán. Emellett lesz autóbemutató, Low Rider Show és Big Foot Autótaposás, gumifüst verseny, a bátrak az off road pályán is kipróbálhatják magukat és természetesen a nagy amerikai autós felvonulás sem marad el.

 

King of the Fort – adrenalin bomba kétkeréken

 

Farönkökön, traktorgumi akadályokon és veszélyes ugratókon át vezet az út a King Of the Fort címhez. Míg a freestyle motocrossos srácok a gravitációt legyőzve brillíroznak a levegőben 20-30 méteres ugrásaikkal, addig az enduro versenyzők az Erőd Királya címért szállnak harcba az Extrém Enduro Bajnokságon.

 

Country & rock and roll

 

A két-, és négykerekű izgalmak után éjszaka sem áll meg az élet a fesztiválon. Ha azt mondjuk Cotton Eye Joe, akkor már tudod, hogy a sztárvendég a Rednex lesz. A banda már nagyon készül, videóüzenetükben azt is elárulták, hogy izgatottan várják, hogy belevethessék magukat az amerikai autós forgatagba és megcsodálhassák az oldtimer szépségeket. Zenei fronton a Zorall és a Kiss Forever Band is keményen odateszi majd magát, az amerikai country és rockabilly vonalat pedig a B’15 Truckabilly Trio és A Nyughatatlan zenekar viszi tovább.

 

Amerikai közelebb van, mint gondolnád. Írd be a következő GPS koordinátákat: 47.7497697 / 18.0979214 és irány Komárom. Ha meglátod a Duna csillámló habjait és feltűnnek a láthatáron a Monostori erőd körvonalai, akkor már csak egy ugrásra vagy attól, hogy fenékig merülj az amerikai életérzésben.

 

3 nap, 1 esküvő, barokk időutazás a fesztiválon Győrben

27. Barokk Esküvő - program

08. 09., péntek

17.50 óra: Barokk gyerektánc.

Helyszín: Széchenyi tér, Barokk kert melletti tér.

18 óra: Szenvedélyes barokk – a Rosella régizene-együttes koncertje. Helyszín: Széchenyi tér, Barokk kert.

19 óra: Barokk jelmezes felvonulás. Zenészek, táncosok, zászlóforgatók, kisasszonyok és urak sétája a Baross úton a Széchenyi térről a megyeháza előtti térre és vissza.

20 óra: Szerenád a menyasszonynak – a vőlegény ajándéka szíve választottjának. Szerelmi ábécé – operaszösszenet. Helyszín: Széchenyi tér, Barokk kert.

21 óra: Filmvetítés: A vasálarcos. Belépőjegy: 1000 Ft. Helyszín: Triangulum Galéria. 21 óra: Bélyei Adél hárfakoncertje. Helyszín: Széchenyi tér, Barokk kert. 21 óra: A sevillai borbély. Helyszín: Radó-sziget.

Mutatjuk, milyen forgalmi változásokra kell számítanunk a Barokk Esküvő idején Győrben >>

 

08. 10., szombat

10–20 óra: Kézművesek vására, pantomimesek, táncosok, zenészek produkciói. Helyszín: belvárosi utcák.

10–13 és 16–20 óra: Gyermekprogramok. Csupa Csoda Vándorjátszótér. Keresd meg, számold meg! – a barokk szépségei a belvárosban – felfedező játék gyerekeknek. Barokk kódfejtő, kincskereső játék nagyobbaknak. Kézművesjátszóház – barokk apróságok készítése. Sokpróba-játék lovagoknak és kisasszonyoknak. Helyszín: Széchenyi tér.

Barokk kávétér. Bábjáték-automaták, kézművesvásár, diafilmszínház kicsiknek és nagyobbaknak. Helyszín: a Baross út és a Kazinczy utca kereszteződése.

10–18 óra: Barokk mindennapok, avagy a seborvostól a markotányosnőig – életmód-rekonstrukció és táborélet – a Mare Temporis Hagyományőrző Egyesület bemutatója. Helyszín: Apátúr-ház előtti tér.

10 óra: Toronyzene. Közreműködik a Richter János Zeneművészeti Szakközépiskola trombita tanszaka.

10.10 óra: Terményáldás. Helyszín: Széchenyi tér, Barokk kert.

10.40 óra: Gyerekszerenád.

Purcell, Händel műveiből. Közreműködnek az Ács Mihály Alapfokú Művészetoktatási Intézmény (Bakonyszentlászló) diákjai, valamint Kánai Karolina. Helyszín: Széchenyi tér, Barokk kert.

10.40 óra: Barokk táncok.

A Kisalföld Táncegyüttes és a Fresco Ballo Zászlóforgató és Zászlódobáló Csoport előadása. Közreműködik a Camerata Sumynona régizene-együttes. Vezető: Ruppert László. Helyszín: Baross út.

11 óra: Szász Ilona: A Holdkirály palotája. Az Aranyszamár Bábszínház interaktív mesejátéka. Helyszín: Széchenyi tér, Apátúr-ház előtti színpad.

15.30 óra: Toronyzene. Közreműködik a Richter János Zeneművészeti Szakközépiskola trombita tanszaka.

15.45 óra: A só – a Ládafia Bábszínház előadása. Bábjáték. Helyszín: Széchenyi tér, Apátúr-ház előtti színpad.

16.30 óra: Duo Dictum. Jank Petra: cselló. Kovács Bálint: blockflöte. Helyszín: Széchenyi tér, Barokk kert.

17, 18, 19, 20, 21 óra: Rémségek Pincéje – sétálószínházi előadás új epizódokkal! Belépő: 1000 Ft/felnőtt, diák, nyugdíjas: 500 Ft. Csak 10 éven felülieknek! Helyszín: Győr Megyei Jogú Város Levéltára (Rákóczi Ferenc utca 1.).

17.45 óra: Bolond esküvő – a Barokk Esküvő ceremóniájának paródiája. Közreműködnek a dunaszerdahelyi Rivalda Színház színészei. Helyszín: Széchenyi tér, Apátúr-ház előtti színpad.

18.15 óra: A III. Frizurette Fodrászverseny eredményhirdetése. Helyszín: Széchenyi tér, Barokk kert.

18.30 óra: Szvitek és táncok. Az Arrabona Rézfúvós Kvintett koncertje. Helyszín: Széchenyi tér, Barokk kert.

18.40 óra: Barokk táncok és gyerektáncok. Helyszín: Dunakapu tér.

19 óra: Barokk felvonulás. Útvonal: Dunakapu tér–Teleki utca–Árpád út–Baross út–Király utca–Bécsi kapu tér–Radó-sziget.

19.30 óra: Örömzene a XVIII. századból. A Simplicissimus kamarazene-együttes muzsikál. Helyszín: Dunakapu tér.

20 óra: Barokk Esküvő. A ceremónia során kiderül, hogyan fogadott egymásnak örök hűséget egykor, a XVII. században egy magyar főúri pár. Menyasszony: Szőke Hajnalka. Vőlegény: Krausz Attila. Helyszín: Radó-sziget.

20 óra: Shades of Bach – Bach-zene szaxofonon. Helyszín: Széchenyi tér, Barokk kert.

21 óra: Rézváros legendája – akrobatikus tüzes bemutató – a Mare Temporis Hagyományőrző Egyesület előadása. Helyszín: Széchenyi tér.

21 óra: Barokk mulatság tánccal. Helyszín: Radó-sziget.

21 óra: 27 idegen igen – filmvetítés. Belépőjegy: 1000 Ft. Helyszín: Triangulum Galéria (Gutenberg tér 2.).

21 óra: Mesélnek a házak by night. Fesztiválséta – ingyenes idegenvezetés. Indulás: Bécsi kapu tér.

21 óra: Angyalok a győri éjszakában. Fesztiválséta – ingyenes idegenvezetés. Indulás: Gutenberg tér, Frigyláda-szobor.

21.30 óra: Nászmenet. Balázs Gergely hegedűművész koncertje. Helyszín: Széchenyi tér, Barokk kert.

 

08. 11., vasárnap

10–20 óra: Kézművesek vására, pantomimesek, táncosok, zenészek produkciói. Helyszín: belvárosi utcák.

10–13 és 16–20 óra: Gyermekprogramok. Helyszín: Széchenyi tér.

Barokk kávétér. Helyszín: a Baross út és a Kazinczy utca kereszteződése. 10–18 óra: Barokk mindennapok, avagy a seborvostól a markotányosnőig – életmód-rekonstrukció és táborélet – a Mare Temporis Hagyományőrző Egyesület bemutatója. Helyszín: Apátúr-ház előtti tér. 10 óra: A barokk templomok titkai. Fesztiválséta – ingyenes idegenvezetés. Indulás: Bécsi kapu tér. 10.30 óra: Toronyzene. Közreműködik a Richter János Zeneművészeti Szakközépiskola trombita tanszaka. Helyszín: Lloyd palota erkélye (Széchenyi tér). 10.30 óra: Százszorszép Bóbiska. Majoros Ági Bábszínháza. Egyszemélyes bábjáték Edith Nesbith tündérmeséje nyomán. Helyszín: Széchenyi tér, Apátúr-ház előtti színpad. 10.40 óra: Barokk táncok és zászlóforgatók. Helyszín: Baross út. 11 óra: Barokk Aurora Folk Glamour performance. Helyszín: Baross út. 11.30 óra: Barokk Gasztroshow. Helyszín: Széchenyi tér, Apátúr-ház előtti színpad.

16 óra: Toronyzene. Helyszín: Lloyd palota erkélye (Széchenyi tér).

16.10 óra: Guruló cirkusz – vásári bábjáték. Helyszín: Széchenyi tér, Apátúr-ház előtti színpad.

17 óra: Halálian jó történet. A Barboncás Társulat előadása. Helyszín: a Baross út és a Kazinczy utca kereszteződése.

17 óra: Barokk Aurora Folk Glamour performance. Helyszín: Baross út.

17.30 óra: Pergolesi: Az úrhatnám szolgáló. Helyszín: Széchenyi tér, Apátúr-ház előtti színpad.

17.30 óra: Barokk jelmezes felvonulás. 18 óra: Barokk ügyességi torna. A játék hangulatához a Szigony zenekar muzsikájával járul hozzá. Helyszín: Radó-sziget.

19 óra: Vivalditól a sanzonig.

Szász Szabolcs és Novák Attila produkciója közel fél évtizedes közös munka eredménye. Helyszín: a Baross út és a Kazinczy utca kereszteződése. 19 óra: Azért a kis bolondságért… – magyar népi pajzánságok. Fabók Mancsi Bábszínházának előadása felnőtteknek. Helyszín: Széchenyi tér, Apátúr-ház előtti színpad. 20 óra: Szenvedélyes szerelmek a zeneirodalomban a barokktól a XX. századig. Helyszín: Széchenyi tér, Barokk kert.

20.30 óra: Bachtól Djangóig

A Swing a la Django új, nagyszabású produkciója. Helyszín: Radó-sziget.

 

 

 

 

 

forrás: kisalfold.hu0


Az önkormányzati választásokon szerencsés lenne-e, ha a megyei listákon is közösen szerepelne az ellenzék?

0
0

hírek innen, onnan

A britek jó része inkább támogatja a megállapodás nélküli kilépést, mint Jeremy Corbyn kormányfővé választását

A britek jó része inkább támogatná az Egyesült Királyság európai uniós tagságának megállapodás nélküli megszűnését, mint azt,...

Kásler Miklós: Becsüljük meg a rokonainkat, ez a jövőnk záloga

A magyarok származástudata, önazonossága, egymás iránti tisztelete és szeretete, rokonaik megbecsülése egyben a jövőjük záloga -...

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei ? 2019.08.17

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 33. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták...

Ha már nehezen menthető egy fog - Mi az az inlay?

A tömés az egyik leggyakoribb fogászati beavatkozás, amely jobb esetben nem érinti a fogak mélyebb rétegeit. Néha azonban olyan nagy lyukat...

Napi horoszkóp 2019. augusztus 18. - Egyensúlyban tartani a dolgokat

A Kos ma bármilyen csatából győztesen kerülne ki, a Nyilas legyen óvatos, mivel marnak a szavai. Napi horoszkóp.

Zacher Gábor: Amikor a rozéfröccs mellé bejön egy kis kokain is

A kokain a tőkeerős fogyasztók és nem feltétlenül az elit drogja, éppen úgy jelen van a menedzserek világában, ahogyan a biofű a...

Mentőöv program a Balatonon a vízi balesetek megelőzéséért

A vízi baleseteket gyakran információ- és önismeret hiány, felkészületlenség, vagy emberi felelőtlenség okozza, így a hatékony...

Nacsa Olivér: Börtönbe az állatkínzókkal.

Barbarával a gyermekükként bánnak Béni kutyussal.

Ki ölte meg Szomna Garancsát? - Indul a Roma Hősök Fesztivál 2019

A Roma Hősök fesztivál a világ egyetlen, roma társulatok számára meghirdetett, nemzetközi színházi találkozója.

Az Országtorta is kóstolható lesz a Magyar Ízek Utcájában

A Magyarország Tortája verseny 2019-es győztesét, a Boldogasszony csipkéjét is meg lehet kóstolni az augusztus 20-ai Szent István-napi...

Magyar dokumentumfilm nyerte a Locarnói Filmfesztivál Kritikusok Hete nagydíját

Szabó Réka A létezés eufóriája című dokumentumfilmje nyerte a Locarnói Filmfesztivál Kritikusok Hete programjának nagydíját.

Így változik a görögdinnye ára - egy ábrán mutatjuk.

A görögdinnye piaci átlagára, 2000-2017

0

Sport

Szédületes, amit ezek a lányok hét másodperc alatt művelnek

Aleksandra Miroslaw lett a női gyorsmászás világbajnoka.

Nagy Ádám győztes gólt szerzett, a szurkolók szerint jobb, mint Puskás

A Bolognából Bristolba igazoló fiatal magyar középpályás a második meccsén győztes gólt szerzett, a drukkerek oda meg vissza vannak érte. Jobb, mint Puskás.

Kiszivárgott, ki lesz az UEFA Év játékosa?

Úgy látszik, nem telik el év kiszivárogtatás és baki nélkül az UEFA-nál. Már, ha igazi ez a fotó. Általában az szokott lenni.

Azt hitte ő nyert, de egy körrel hamarabb ünnepelt - videó

Hayden McCormick egészen szürreális jeleneteket szolgáltatott a Tour of Utah 4. szakaszán.

Óriási góllal kapott ki a Barcelona - videó

A spanyol bajnokság tegnap kezdődött el és óriási meglepetésre az Athletic Bilbao letudta győzni a Barcelona együttesét, méghozzá nem is akármilyen góllal.

Borzalmasan néz ki a Barcelona Messi nélküli statisztikája

A Barcelona visszafogott játékkal, kapufákig jutva az utolsó pillanatban kikapott Bilbaóban a nyitómeccsen. De persze cseppet sem volt meglepő, mivel Messi nem léphetett pályára.

Ilyen nincs. Megint korán ünnepelt egy bringás a utahi körön

Valami lehet a levegőben a nyugat-amerikai államban.

Újabb sztárfocistára csapott le a Bayern München

A Barcelona csapatánál létszámfölöttivé vált Philippe Coutinho, akire így rögtön lecsapott a Bayern München.

Újraértelmezte a vízibicikli fogalmát a norvég szurkoló - videó

Hogy mennyire praktikus, az erősen kérdéses, ellenben az tagadhatatlan, hogy állati jól néz ki.

Nagy Ádám gólt szerzett Angliában, majd megsérült

A Bristol City 2-0-ra győzött a Queens Park ellen.

A Real tíz emberrel is nyerni tudott

Győzelemmel kezdte az új szezont Zidane csapata.

0

Bulvár

Melltartó nélkül, szétnyílt a felsője a tangás nagykövetasszonynak

Valentina Fradegrada éveken át balettozott, és jókora sikereket aratott. Legalább olyan nagyokat, mint mostanság a közösségi oldalain.

Döntöttek Magyarországról - várható volt az eredmény

Megerősítette Magyarország BBB szintű, befektetési ajánlású államadós-besorolását változatlan stabil kilátással a Fitch Ratings.

Légzuhatag csapott le a Balatonra - elképesztő videó

A látványos természeti jelenség még szivárványt is produkált.

Az autós megállt kinyitni a kaput, ami ezután történt, az vérlázítóan aljas

Az biztos, hogy örök életre szóló lecke volt. Mindenkinek.

Családi titokról rántotta le a leplet Frenreisz Károly, Bujtor István testvére

Családi titkot árult el Frenreisz Károly, Bujtor István testvére.

Olyat manőverezett ez az orosz vadászbombázó, hogy a fejünket fogjuk tőle

A MAKS nemzetközi légi- és űrszalonról amelyet az oroszországi Zsukovszkijban rendeztek meg  ezúttal sem maradhatott el a várva várt légi parádé, amelyen az oroszok egyik nagy büszkesége, a Szu35 vadászbombázó ismét megmutatta, hogy mire is képes.

Pánik tört ki az Eötvös Cirkusz előadásán

Félbe kellett szakítani az előadást egy oroszlán miatt.

Furcsa képekre bukkant egy tudós a Google Térképen: sokan nem sejtik, hogy ott vannak

A különös felvételek egyszer absztrakt festményekre, máskor pedig földön kívüli dolgokra emlékeztetnek.

Nyaralónak mondják, de mi kivennénk egy egész életre

Szantorini hullámainak cirógató hangjára szenderülhetünk álomba itt.

Megfizettem a kutyám árát, és pár hónappal később az életét is - szaporított kutyák történetei 2. rész

Tudod kik azok a szaporítók? Ismered a kegyetlen igazságot a munkájuk mögött? A Brit Pásztorkutya Fajtamentésen keresztül most pórul járt gazdik mesélik el a valódi történeteiket. Jöjjön a második rész: Borisz.

Az új ideál: Sokak szerint ő most a világ legszebb nője - fotók.

Letaszította trónjukról a legnagyobb dívákat.

blogmorzsák

Robert De Niro 10 legjobb alakítása

A színész ma 76 éves, ennek apropóján néz­zétek meg a 10 legkiválóbb alakítását!

Nem működik a kémia

Szeretnék gyereket, nyitott és elfogadó vagyok. De... nem erre a gyerekre gondoltam. Valahogy nem működik a kémia.

Hongkong üzenete

A hongkongi tüntetések kezelése rámutat a kínai vezetés frusztrációjára és egy kínai érdekszféra működési elveire.

Csodatej: négy év alatt 27 -sze­res árfolyam

Egy fehérje mínusz a tőzsdén hatalmas plusz – már a Nestlé is gyártani kezdte az új-zélandi A2 Milk sikertejét.

Nem tudsz lefogyni? Amikor a tested eteted, de a lelked éhezi

Hogyan jutunk a gyerekként jó magaviseletért kapott édességtől a felnőttkori elhízásig? Mi a lelki háttere?

15 Tipp hogy elkerüld az extra kiadásokat az utazá­sod során

Így kell a felesleges kiadásokat visszaszorítani az utazás során.

Autista zseni a színpadon

Az Esőember története. A darabot most szerdán a Városmajori Szabadtéri Szín­padon játsszák.

Hogyan váltak gyil­koló­géppé a Manson család lányai?

Emma Cline egy kamaszlány történetén keresztül ered a Manson-gyilkosságok nyomába.

Kiderült, mégiscsak érde­mes nyújtani a sorozatok között!

Az izomagyak mindig is tudták. De most már tudományosan is alátámasztott, hogy érdemes nyújtani.

Hidegháborús biofegyver?

A hidegháború idején a krump­libogárban is egy új ameri­kai, biológiai csodafegyvert láttak.

Inspirációk az elegáns tükrökhöz

A jól megválasztott tükör a természetes fényt megtöbbsz­örözi, felerősíti és a helyiségnek eleganciát ad.

Jól figyelj, ott egy mell!

A rapper nyár elején kiadott, Save Me című EP-jének, immár negyedik számához jött ki klip.

0