Ezt olvasta már?

Vizes vb - Milák és Kenderesi is elődöntős 200 méter pillangón

Milák Kristóf és Kenderesi Tamás is bejutott az elődöntőbe 200 méter pillangón a kvangdzsui világbajnokság úszóversenyeinek harmadik napján.

0

Utazhat a faros busszal, várost nézhet egy emeletes Ikarusszal Győrben - érdekes programok egy héten át

Fotópályázat, Volán-relikviák vására, és Bagolybusz is lesz az Európai Mobilitási Héten Győrben. Van, ami előzetes regisztrációhoz kötött, ne maradjon le!


hirdetés

Szeptember 16. és 22. között ismét megrendezik az Európai Mobilitási Hetet, így Győrben is számos érdekes programmal várják a közösségi közlekedés iránt érdeklődőket.

Mutatjuk a részletes programokat:

„Bagolybusz": díjmentes éjszakai autóbuszjárat a szórakozóhelyek és a lakótelepek között

Időpont:

2018. szeptember 16. és 23. (szombatról vasárnapra virradó éjszakák)

Útvonal:

900 Révai Miklós utca – Széchenyi István Egyetem – Kisbácsa – Bácsa, Ergényi lakótelep – Kisbácsa – Széchenyi István Egyetem – Honvéd liget – Malom liget – Külső kollégium – Adyváros – Marcalváros – Ménfőcsanak, Győri út – Marcalváros – Adyváros – Külső kollégium – Malom liget – Révai Miklós utca

Menetrend:

Indulás 0 és 2 órakor a Révai Miklós utcából

 

„Milyen legyen Győr közlekedésének jövője?": jövőműhely a szakértők és a lakosság részvételével

Időpont: 2018. szeptember 16. (vasárnap) 15.00 – 18.00 óra

Helyszín:

Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, Zechmeister terem

(9021 Győr, Városház tér 1. II. emelet)

 

A városi közlekedés szinte kivétel nélkül valamennyi győri lakos életére hatással van, ezért érthető, hogy a téma fokozott érdeklődésre tart számot a lakosság körében. A hasznos észrevételekkel, jobbító szándékú, konstruktív javaslatokkal rendelkező lakosok és a közlekedési szakma képviselői közötti párbeszéd elősegítése érdekében „jövőműhely/workshop" típusú rendezvényt tartunk az együtt gondolkodás jegyében, melynek tervezett programja a következő.

 

15.00 A jövőműhely megnyitása

15.10 Gondolatébresztő előadás:

Győr közlekedésének helyzete és az aktuális fejlesztési tervek

15.30 Kiscsoportos „ötletbörze" résztémák szerint, a civil érdeklődők részvételével, az adott résztémában jártas szakértők vezetésével

16.30 A kiscsoportok vezetőinek beszámolója a csoportban megbeszélt elképzelésekről, valamennyi résztvevő előtt

17.10 Beszélgetés a kiscsoportok eredményeiről, valamennyi résztvevővel

17.50 Zárszó, a legfontosabb megállapítások, ajánlások összegzése

A rendezvény minden érdeklődő számára nyitott, kortól és foglalkozástól függetlenül (ezt szolgálja a vasárnapi időpont is, hogy a dolgozók és tanulók se legyenek kizárva), azonban előzetes regisztrációhoz kötött. Kérjük, aki szívesen részt venne a rendezvényen, a Winkler.Agoston@enykk.hu email-címre küldjön egy rövid bemutatkozó levelet 2018. szeptember 10-ig, amelyben megjelöli, hogy a közlekedésen belül mely résztéma érdekli leginkább, esetleg néhány konkrét elképzelését is megfogalmazva. Ezáltal a jelentkezők érdeklődése alapján kerülnek meghatározásra a kiscsoportokban feldolgozásra kerülő résztémák, és a felkért szakértők. Néhány biztosan várható résztéma: településszerkezet, közúthálózat, parkolás, forgalomtechnika, közösségi közlekedés (autóbusz, vasút, intermodalitás), kerékpáros közlekedés... és bármi más, amire érdeklődés lesz! A rendezvény moderátora: Dr. Tóth Péter, egyetemi docens, szociológus. A programot a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) támogatja.

 

„Miért jó Győrben buszozni?": fotópályázat kicsiknek és nagyoknak

Időpont: 2018. szeptember 3. (hétfő) – szeptember 14. (péntek)

Győr városképének meghatározó elemei a városi utazásokban jelentős szerepet játszó autóbuszok, illetve azok megállóhelyei, végállomásai és egyéb kapcsolódó létesítményei. A felsorolt helyszínek egyúttal közösségi terek, ahol az emberek találkozhatnak egymással, és együtt utazhatnak úti céljukhoz. A közösségi közlekedés fenntartható, azaz hely- és környezetkímélő közlekedési forma: a városi légszennyezés jellemző összetevőinek kibocsátása a közforgalmú közlekedési eszközök esetén utasonként akár négy-nyolcszor kisebb, mint személygépkocsik esetén, ráadásul az autóbuszok utasonként mindössze 5%-át foglalják el a személygépkocsik által használt területnek, így aki személygépkocsi helyett autóbusszal utazik, az jobb minőségű levegőhöz juttatja a várost és csökkenti a torlódásokat.

A fenti okok miatt fontos a közösségi közlekedés népszerűsítése: több utas esetén a szolgáltatás színvonala is könnyebben fejleszthető!

Ezért a győri közösségi autóbusz-közlekedés népszerűsítése céljából fotópályázatot hirdetünk: a pályaműveket 2018. szeptember 14-én (pénteken) 24.00 óráig kérjük beküldeni eredeti méretben, a szerző nevével és a kép címével ellátva, a Winkler.Agoston (kukac) enykk.hu email-címre. A beérkezett fotókat másnap feltöltjük a „Mobilitási Hét Győr" Facebook-oldalra, ahol 2018. szeptember 21-én (pénteken) 12.00 óráig a Facebook valamennyi felhasználója (aki követi a „Mobilitási Hét Győr" oldalt) a „Tetszik" („Like") gomb segítségével szavazhat az alkotásokra. A legtöbb szavazatot kapott fotók készítőjét az ÉNYKK Zrt. „Volántourist" utazási irodáiban beváltható utazási utalványokkal jutalmazzuk.

 

„Fedezze fel Győrt emeletes busszal!": városnézés az utolsó győri Ikarus EAG E99-essel

Időpont: 2018. szeptember 19. (szerda) 16.30 – 19.00 óra

A tavaly nyáron selejtezett, de nosztalgiacélra megtartott jármű sok megyei utas kedvence volt az elmúlt közel 20 évben. Az autóbusszal most bárki díjmentesen körbejárhatja Győrt

Útvonal:

Indulás az „Eszperantó út, autóbusz-állomás" megállóhelyről, kb. egy órás körutazás a város külsőbb részein elhelyezkedő nevezetességek (Olimpiai Sportpark, Széchenyi István Egyetem, AUDI gyár, Ipari Park stb.) érintésével, majd visszaérkezés az autóbusz-állomásra. Az autóbusz útközben fel- és leszállás céljából nem áll meg.

Menetrend:

Indulás „Eszperantó út, autóbusz-állomás" megállóhelyről 16.30 és 18.00 órakor

A buszozás élményét a „Gyere Győrbe" idegenvezetője teszi még teljesebbé a látottakkal kapcsolatos érdekes információkkal, történetekkel!

 

Regisztrációs lehetőség:

A programon regisztráció nélkül is részt lehet venni (az autóbusz ülőhely-kapacitásának erejéig), azonban a biztos részvételi lehetőség érdekében lehetővé tesszük mindkét körre 40-40 db ülőhely előzetes lefoglalásának lehetőségét. Ehhez legkésőbb 2018. szeptember 19-én (szerdán) 12.00 óráig kérünk emailt küldeni a Winkler.Agoston (kukac) enykk.hu email-címre, a résztvevők nevével, amit legkésőbb aznap 14.00 óráig visszaigazolunk. A regisztrált résztvevők legkésőbb az indulás előtt 10 perccel tudnak biztosan felszállni (ülésrend érkezési sorrendben), ezt követően valamennyi érdeklődő felszállhat a buszra és elfoglalhatja a megmaradt ülőhelyeket. Álló utasokat az autóbusz nem szállít!

Amennyiben az autóbusz esetlegesen nem lenne üzemképes a program időpontjában, akkor más, különleges járművel tartják meg a programot.

„Utazás a faros busszal": újra jár az Ikarus 55-ös nosztalgiajárat

Ikarus 55 típusú nosztalgiajárművünkkel is indítunk díjmentesen igénybe vehető nosztalgiajáratokat, ebben az évben a Belváros és Bácsa között. Az autóbuszra a „Városháza", a „Széchenyi István Egyetem", a Körtöltés utca (AUDI-iskola)", a „Sövény utca, iskola", a „Vámosi utca" és a „Bácsa, Ergényi lakótelep, Telek utca" megállóhelyeken lehet fel- illetve leszállni. A viszonylag sok megállás miatt ezen a programon előzetes regisztrációs lehetőség nincs, a felszállás és a helyfoglalás érkezési sorrendben történik.

Időpont: 2018. szeptember 20. (csütörtök) 16.30 – 18.40 óra

 

Az autóbusz tervezett menetrendje az alábbi.

(A forgalom függvényében a változás jogát fenntartjuk!)

 

Megállóhely 1. járat 2. járat

Városháza (indulás) 16.30 17.45

Széchenyi István Egyetem 16.35 17.50

Körtöltés utca (AUDI-iskola) 16.40 17.55

Sövény utca, iskola 16.45 18.00

Vámosi utca 16.50 18.05

Bácsa, Ergényi lakótelep, Telek utca (érkezés) 16.52 18.07

Bácsa, Ergényi lakótelep, Telek utca (indulás) 17.00 18.15

Vámosi utca 17.02 18.17

Sövény utca, iskola 17.07 18.22

Körtöltés utca (AUDI-iskola) 17.12 18.27

Széchenyi István Egyetem 17.17 18.32

Városháza (érkezés) 17.25 18.40

„A kulisszák mögött": teleplátogatás az ÉNYKK Zrt. Buda utcai telephelyén – nosztalgiabusszal!

A Buda utcai műszaki bázis megtekintése előre regisztrált érdeklődők számára

Időpont: 2018. szeptember 21. (péntek) 16.30 – 19.00 óra

Az igények felmérése céljából kérjük, az érdeklődők a Winkler.Agoston (kukac) enykk.hu email-címen, 2018. szeptember 18-ig jelezzék részvételi szándékukat elérhetőségükkel ellátva, továbbá megjelölve azt az időszakot, amikor részt kívánnak venni a teleplátogatáson (a látogatás ideje kb. 60 perc). A részvétel feltétele az előzetes regisztráció! A jelentkezésekről néhány napon belül visszaigazolást küldünk, a turnusok pontos időpontjáról pedig legkésőbb 2018. szeptember 20-ig adunk tájékoztatást a jelentkezéskor megadott elérhetőségen. A teleplátogatás résztvevőit várhatóan a korábbi évekhez hasonlóan, Ikarus 55 típusú („faros") nosztalgia-autóbuszunkkal szállítjuk a városközpontból a Buda utcai telephelyre, illetve vissza.

 

„Vigye haza kedvenc régi busztábláját vagy menetrendjét!": Volán-relikviák vására

A korábbi évek elsősorban Győrhöz kapcsolódó kínálatát idén az ÉNYKK Zrt. területén fekvő más városokból származó különlegességekkel egészítjük ki, többek között számos soproni helyi viszonylatjelző táblával. Továbbá annak, aki tavaly nem tudott kedve szerinti győri busztáblát vásárolni, idén érdemes újra próbálkoznia, mivel a hiányzó végállomás- és vonalszám-matricák az eredetivel megegyező kivitelben újragyártásra kerültek, így (a készlet erejéig) tetszőleges tábla összeállítható.

Az örök kedvencnek számító busztáblák mellett régi volános ruhadarabok is új gazdára találhatnak, sok más egyéb érdekesség mellett.

Időpont: 2018. szeptember 22 (szombat) 10.00 – 17.00 óra

Helyszín: „Megyeháza tér"

 

„Próbálja ki a közösségi közlekedést!": jegy nélküli utazási lehetőség Győr helyi autóbuszjáratain az Autómentes Napon

Időpont: 2018. szeptember 22. (szombat) üzemkezdettől üzemzárásig

Menetjegyváltás nélküli utazási lehetőség egy napig Győr valamennyi helyi autóbuszjáratán.

 

 

forrás: kisalfold.hu0
0
0

hírek innen, onnan

A Huaweiről beszélt amerikai techgurukkal Donald Trump

Technológiai vezetőkkel találkozott Donald Trump hétfőn, ahol kereskedelmi ügyeket és a nemzetbiztonsági kérdéseket tárgyaltak meg. A...

Tőzsde ? Erősödés nyitáskor Nyugat-Európában

Fél százalékot meghaladó pluszban indult a kereskedés a vezető nyugat-európai tőzsdéken kedden. A londoni FTSE-100 index 0,56...

A líbiai partok közelében újraindított mentés meghívó a bevándorlóknak

A biztonságpolitikai szakértő szerint ezzel többek között Salvini népszerűségét is csökkenteni akarják

Éves alapon javult, ám májushoz képest romlott a magyar foglalkoztatás

Az álláskeresők száma júniusban 3,1 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest, de 2 százalékkal kevesebb volt a...

Markos György abbahagyja

A humorista 73 évesen eldöntötte, hogy befejezi a pályafutását.

Kiszivárogtak az első részletek, mire cserélhetik le az OKJ-t

Néhány területen vannak már konkrét javaslatok az új szakstruktúráról.

Teljesen kikészült Kefir és agykárosodást szenvedett édesanyja

"Az én károm sokkal nagyobb, mint amit kértünk."

Nincs több betörés - Kukkolva védik a falut Szárligeten

Helyi lakosok számolták fel a bűnözést a magyar településen azzal, hogy nyitva tartják a szemüket, és sasolják az utcát.

Szárnyal a gazdaság, ezért több útdíjat is fizetünk

A gazdasági növekedésnek és a nagyobb belföldi valamint tranzitforgalomnak köszönhető az idei első fél évben befolyt rekordösszegű...

Két teherautó és egy autó ütközött az M3-as autópályán

Az érintett útszakaszon forgalmi akadály van a baleset miatt.

0

Sport

Vizes vb: Milák Kristóf a legjobb idővel jutott tovább, Hosszú kiesett

Kenderesi Tamás rengeteg vizet nyelt, de így is ott lesz a elődöntőben.

"Zidane egy szégyen"

Megkezdődött az adok-kapok: Gareth Bale ügynöke nekiment Zidane-nak a francia kijelentései miatt.

Megvan a Fradi ellenfele, ha továbbjut a Valletta ellen a BL-ben

Megvolt a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörének sorsolása Nyonban, a Fradinak a horvát vagy a grúz bajnok jöhet.

Meghalt a háromszoros Grand Slam-győztes teniszező

Az ausztrál Peter McNamara párosban aratta legnagyobb sikereit.

Kozma Dominik is beleszállt a kínai világbajnokba: Ezt az embert ignorálni kell

A kvangdzsui világbajnokság úszóversenyeinek nyitónapján nagy port kavart, hogy a férfi 400 méter gyorson ezüstérmes ausztrál Mack Horton az éremátadást követően nem volt hajlandó felállni a dobogóra, hanem letérdelt, így tiltakozva a pályafutása során sokadik alkalommal doppinggyanúba keveredett kínai Szun Jang győzelme ellen.

Összefutott Messiékkel a strandon, velük töltötte a napot egy 11 éves fiú

A történet meghittségét árnyalja, hogy mindez egy zárt luxusszigeten történt.

A magyar csapatoknak is sorsoltak az El-ben: az Eintracht Frankfurt és az AEK Athén is jöhet

A Bajnokok Ligája után az Európa-liga harmadik selejtezőkörének párosításait is kisorsolták Nyonban.

A Barca rosszfiúja döbbenetes képpel üzent az ellenfeleknek: készen áll

Most még nyaral, de fejben már a pályán van Arturo Vidal.

Szerbia nem jutott vb-elődöntőbe a férfi vízilabdatornán

A már biztos olimpiai résztvevő délszlávok búcsúja átírja a tokiói kvóták kiosztásának forgatókönyvét is.

Nagyon nehéz dolguk lesz a magyar Európa Liga csapatoknak

Továbbjutás esetén komoly ellenfelek jöhetnek. A Lokinak már most sem lesz könnyű dolga a Torino ellen.

0

Bulvár

Hatgyermekes édesapa halt meg szörnyű balesetben a strandon

"A partnerem, a szerelmem és az otthonom halt meg..."

Megáll az ész: Mellvillantós merész fotót posztolt Hódi Pamela

Még mindig keressük az állunkat a fotót csodálva!

Bomba forma: Gáspár Evelin megmutatta hibátlan bikini-bodyját

Úgy látszik, teljes mértékben megtérült Gáspár Evelin kemény munkája, hiszen elképesztő formában van a celeblány!

Jogosnak tartja a kormány, hogy közel 10 milliárddal megcsapolta a nyugdíjvagyont kezelő céget

Ez derül ki az Mfor.hu cikke alapján egy képviselő által írásban feltett kérdésre adott államtitkári válaszokból.

Ufókról készült hiteles fotók az 1870-1979 évekből. - Elképesztő képsorozat

Egy igazán profi külföldi oldal összegyűjtötte talán az összes létező hiteles, de legalábbis nagy valószínűséggel annak mondható ufókról készült fotókat. Kiválogattuk ezekből a legdöbbenetesebbek, legérdekesebb képeket, köztük azokat, amik a különböző holdraszállások alkalmával készültek. Következzenek ezek az ominózus képek az 1870-1979 évekből!

7,3 milliárd forintot fizet a Microsoft, hogy elsikálják magyarországi korrupciós ügyét

A kormányzati beszerzéseknél kifizetett kenőpénzek szúrtak szemet az amerikai hatóságoknak, peren kívüli megállapodás született. Fizet a magyar leányvállalat és az anyacég is.

Keresztben vontatta az utánfutót az utánfutón - lekapcsolták az M1-esen

Egy férfi balesetveszélyesen rögzített, túlsúlyos rakománnyal közlekedett az M1-es autópályán - a vontatási szabályok megsértése és a túlsúlyos rakomány elhelyezése miatt helyszíni bírságot szabtak ki a sofőrre.

Ritkán látni őket: Családi fotót posztolt Sebestyén Balázs

Nem gyakran mutatja meg feleségét és két fiát a showman, most azonban megtette.

Van remény: léteznek még olcsó balatoni nyaralók.

Még több tucat olyan Balaton-közeli település van, ahol a nyaralók, lakások és házak átlagára 10 millió forintnál is olcsóbb.

Kösd fel a nadrágodat, mert váratlan, negatív fordulat közeleg. ? Cigánykártya üzenete

Jó lesz, ha odafigyelsz, mert egy nem várt és roppant kellemetlen esemény közeleg feléd!

blogmorzsák

Ha muszlim a munkatársad

Egy Angliában élő magyar tapaszta­latai muszlim munkatársakról. Mit gondolnak életről, terrorról, csa­ládról és munkáról?

Nyaralás a barátnővel egy négy éves kapcsolatban

„Az én poénjaimon nem nevet, a kigyúrt srácén, aki odacsapódott hozzánk, harsányan kacag.“

Megsokszorozódik-e a nemi betegek száma fesztiválszezon után

Nagy port kavart nemrég egy app, ami szerint hússzor annyian lettek betegek. Vajon tényleg ekkora a baj?

A román borász szőlőjét szüzek tapossák

És a tévében elmondta, hogy papírja is van róla.

Elmebeteg feliratok a csomagoláson

„Azért olvasod, mert elfelejtetted a WC-re hozni a telefonodat?“

Miért éppen Grúzia?

Addig utazz oda, ameddig meg tudod fizetni!

"Mindenkiben van egy parányi neutroncsillag-maradvány"

Márka Szabolcs és Vecsei H. Miklós beszélgetése a gravitációs hullámokról, asztrofizikáról és a tudomány lehetőségeiről.

Töltött paprika zöldséges bulgurral

A klasszikus töltött paprika húsmentes verziója cukkinivel, gombával és bulgurral.

Mindig marad hatalom a kezedben

Megemlékezés Heller Ágnesről.

Szexi vagy nem? - Sztárok bikiniben

A sztárok kedvenc fürdőruhái az isteni Marilyntől a mesés JLo-ig, egy fantasztikus galériával.

18 lenyűgöző fotó a múltból

Van Gogh festménye aukció közben, elítélt nők a londoni Wormwood Scrubs börtönben, Csehov kutyájával és még sok más, nem mindennapi fotó!

Alul-felül semmi, de úgy szép az élet!

Amikor egy részegen kötött fo­gadás miatt anyaszült mezte­lenül találod szembe magad a modern kor kihívásaival.

0