Ezt olvasta már?

Drágult a benzin

A Mol bruttó 3 forinttal emelte a 95-ös benzin nagykereskedelmi árát, a gázolaj ára nem változott.

0

Utazhat a faros busszal, várost nézhet egy emeletes Ikarusszal Győrben - érdekes programok egy héten át

Fotópályázat, Volán-relikviák vására, és Bagolybusz is lesz az Európai Mobilitási Héten Győrben. Van, ami előzetes regisztrációhoz kötött, ne maradjon le!


hirdetés

Szeptember 16. és 22. között ismét megrendezik az Európai Mobilitási Hetet, így Győrben is számos érdekes programmal várják a közösségi közlekedés iránt érdeklődőket.

Mutatjuk a részletes programokat:

„Bagolybusz": díjmentes éjszakai autóbuszjárat a szórakozóhelyek és a lakótelepek között

Időpont:

2018. szeptember 16. és 23. (szombatról vasárnapra virradó éjszakák)

Útvonal:

900 Révai Miklós utca – Széchenyi István Egyetem – Kisbácsa – Bácsa, Ergényi lakótelep – Kisbácsa – Széchenyi István Egyetem – Honvéd liget – Malom liget – Külső kollégium – Adyváros – Marcalváros – Ménfőcsanak, Győri út – Marcalváros – Adyváros – Külső kollégium – Malom liget – Révai Miklós utca

Menetrend:

Indulás 0 és 2 órakor a Révai Miklós utcából

 

„Milyen legyen Győr közlekedésének jövője?": jövőműhely a szakértők és a lakosság részvételével

Időpont: 2018. szeptember 16. (vasárnap) 15.00 – 18.00 óra

Helyszín:

Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, Zechmeister terem

(9021 Győr, Városház tér 1. II. emelet)

 

A városi közlekedés szinte kivétel nélkül valamennyi győri lakos életére hatással van, ezért érthető, hogy a téma fokozott érdeklődésre tart számot a lakosság körében. A hasznos észrevételekkel, jobbító szándékú, konstruktív javaslatokkal rendelkező lakosok és a közlekedési szakma képviselői közötti párbeszéd elősegítése érdekében „jövőműhely/workshop" típusú rendezvényt tartunk az együtt gondolkodás jegyében, melynek tervezett programja a következő.

 

15.00 A jövőműhely megnyitása

15.10 Gondolatébresztő előadás:

Győr közlekedésének helyzete és az aktuális fejlesztési tervek

15.30 Kiscsoportos „ötletbörze" résztémák szerint, a civil érdeklődők részvételével, az adott résztémában jártas szakértők vezetésével

16.30 A kiscsoportok vezetőinek beszámolója a csoportban megbeszélt elképzelésekről, valamennyi résztvevő előtt

17.10 Beszélgetés a kiscsoportok eredményeiről, valamennyi résztvevővel

17.50 Zárszó, a legfontosabb megállapítások, ajánlások összegzése

A rendezvény minden érdeklődő számára nyitott, kortól és foglalkozástól függetlenül (ezt szolgálja a vasárnapi időpont is, hogy a dolgozók és tanulók se legyenek kizárva), azonban előzetes regisztrációhoz kötött. Kérjük, aki szívesen részt venne a rendezvényen, a Winkler.Agoston@enykk.hu email-címre küldjön egy rövid bemutatkozó levelet 2018. szeptember 10-ig, amelyben megjelöli, hogy a közlekedésen belül mely résztéma érdekli leginkább, esetleg néhány konkrét elképzelését is megfogalmazva. Ezáltal a jelentkezők érdeklődése alapján kerülnek meghatározásra a kiscsoportokban feldolgozásra kerülő résztémák, és a felkért szakértők. Néhány biztosan várható résztéma: településszerkezet, közúthálózat, parkolás, forgalomtechnika, közösségi közlekedés (autóbusz, vasút, intermodalitás), kerékpáros közlekedés... és bármi más, amire érdeklődés lesz! A rendezvény moderátora: Dr. Tóth Péter, egyetemi docens, szociológus. A programot a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) támogatja.

 

„Miért jó Győrben buszozni?": fotópályázat kicsiknek és nagyoknak

Időpont: 2018. szeptember 3. (hétfő) – szeptember 14. (péntek)

Győr városképének meghatározó elemei a városi utazásokban jelentős szerepet játszó autóbuszok, illetve azok megállóhelyei, végállomásai és egyéb kapcsolódó létesítményei. A felsorolt helyszínek egyúttal közösségi terek, ahol az emberek találkozhatnak egymással, és együtt utazhatnak úti céljukhoz. A közösségi közlekedés fenntartható, azaz hely- és környezetkímélő közlekedési forma: a városi légszennyezés jellemző összetevőinek kibocsátása a közforgalmú közlekedési eszközök esetén utasonként akár négy-nyolcszor kisebb, mint személygépkocsik esetén, ráadásul az autóbuszok utasonként mindössze 5%-át foglalják el a személygépkocsik által használt területnek, így aki személygépkocsi helyett autóbusszal utazik, az jobb minőségű levegőhöz juttatja a várost és csökkenti a torlódásokat.

A fenti okok miatt fontos a közösségi közlekedés népszerűsítése: több utas esetén a szolgáltatás színvonala is könnyebben fejleszthető!

Ezért a győri közösségi autóbusz-közlekedés népszerűsítése céljából fotópályázatot hirdetünk: a pályaműveket 2018. szeptember 14-én (pénteken) 24.00 óráig kérjük beküldeni eredeti méretben, a szerző nevével és a kép címével ellátva, a Winkler.Agoston (kukac) enykk.hu email-címre. A beérkezett fotókat másnap feltöltjük a „Mobilitási Hét Győr" Facebook-oldalra, ahol 2018. szeptember 21-én (pénteken) 12.00 óráig a Facebook valamennyi felhasználója (aki követi a „Mobilitási Hét Győr" oldalt) a „Tetszik" („Like") gomb segítségével szavazhat az alkotásokra. A legtöbb szavazatot kapott fotók készítőjét az ÉNYKK Zrt. „Volántourist" utazási irodáiban beváltható utazási utalványokkal jutalmazzuk.

 

„Fedezze fel Győrt emeletes busszal!": városnézés az utolsó győri Ikarus EAG E99-essel

Időpont: 2018. szeptember 19. (szerda) 16.30 – 19.00 óra

A tavaly nyáron selejtezett, de nosztalgiacélra megtartott jármű sok megyei utas kedvence volt az elmúlt közel 20 évben. Az autóbusszal most bárki díjmentesen körbejárhatja Győrt

Útvonal:

Indulás az „Eszperantó út, autóbusz-állomás" megállóhelyről, kb. egy órás körutazás a város külsőbb részein elhelyezkedő nevezetességek (Olimpiai Sportpark, Széchenyi István Egyetem, AUDI gyár, Ipari Park stb.) érintésével, majd visszaérkezés az autóbusz-állomásra. Az autóbusz útközben fel- és leszállás céljából nem áll meg.

Menetrend:

Indulás „Eszperantó út, autóbusz-állomás" megállóhelyről 16.30 és 18.00 órakor

A buszozás élményét a „Gyere Győrbe" idegenvezetője teszi még teljesebbé a látottakkal kapcsolatos érdekes információkkal, történetekkel!

 

Regisztrációs lehetőség:

A programon regisztráció nélkül is részt lehet venni (az autóbusz ülőhely-kapacitásának erejéig), azonban a biztos részvételi lehetőség érdekében lehetővé tesszük mindkét körre 40-40 db ülőhely előzetes lefoglalásának lehetőségét. Ehhez legkésőbb 2018. szeptember 19-én (szerdán) 12.00 óráig kérünk emailt küldeni a Winkler.Agoston (kukac) enykk.hu email-címre, a résztvevők nevével, amit legkésőbb aznap 14.00 óráig visszaigazolunk. A regisztrált résztvevők legkésőbb az indulás előtt 10 perccel tudnak biztosan felszállni (ülésrend érkezési sorrendben), ezt követően valamennyi érdeklődő felszállhat a buszra és elfoglalhatja a megmaradt ülőhelyeket. Álló utasokat az autóbusz nem szállít!

Amennyiben az autóbusz esetlegesen nem lenne üzemképes a program időpontjában, akkor más, különleges járművel tartják meg a programot.

„Utazás a faros busszal": újra jár az Ikarus 55-ös nosztalgiajárat

Ikarus 55 típusú nosztalgiajárművünkkel is indítunk díjmentesen igénybe vehető nosztalgiajáratokat, ebben az évben a Belváros és Bácsa között. Az autóbuszra a „Városháza", a „Széchenyi István Egyetem", a Körtöltés utca (AUDI-iskola)", a „Sövény utca, iskola", a „Vámosi utca" és a „Bácsa, Ergényi lakótelep, Telek utca" megállóhelyeken lehet fel- illetve leszállni. A viszonylag sok megállás miatt ezen a programon előzetes regisztrációs lehetőség nincs, a felszállás és a helyfoglalás érkezési sorrendben történik.

Időpont: 2018. szeptember 20. (csütörtök) 16.30 – 18.40 óra

 

Az autóbusz tervezett menetrendje az alábbi.

(A forgalom függvényében a változás jogát fenntartjuk!)

 

Megállóhely 1. járat 2. járat

Városháza (indulás) 16.30 17.45

Széchenyi István Egyetem 16.35 17.50

Körtöltés utca (AUDI-iskola) 16.40 17.55

Sövény utca, iskola 16.45 18.00

Vámosi utca 16.50 18.05

Bácsa, Ergényi lakótelep, Telek utca (érkezés) 16.52 18.07

Bácsa, Ergényi lakótelep, Telek utca (indulás) 17.00 18.15

Vámosi utca 17.02 18.17

Sövény utca, iskola 17.07 18.22

Körtöltés utca (AUDI-iskola) 17.12 18.27

Széchenyi István Egyetem 17.17 18.32

Városháza (érkezés) 17.25 18.40

„A kulisszák mögött": teleplátogatás az ÉNYKK Zrt. Buda utcai telephelyén – nosztalgiabusszal!

A Buda utcai műszaki bázis megtekintése előre regisztrált érdeklődők számára

Időpont: 2018. szeptember 21. (péntek) 16.30 – 19.00 óra

Az igények felmérése céljából kérjük, az érdeklődők a Winkler.Agoston (kukac) enykk.hu email-címen, 2018. szeptember 18-ig jelezzék részvételi szándékukat elérhetőségükkel ellátva, továbbá megjelölve azt az időszakot, amikor részt kívánnak venni a teleplátogatáson (a látogatás ideje kb. 60 perc). A részvétel feltétele az előzetes regisztráció! A jelentkezésekről néhány napon belül visszaigazolást küldünk, a turnusok pontos időpontjáról pedig legkésőbb 2018. szeptember 20-ig adunk tájékoztatást a jelentkezéskor megadott elérhetőségen. A teleplátogatás résztvevőit várhatóan a korábbi évekhez hasonlóan, Ikarus 55 típusú („faros") nosztalgia-autóbuszunkkal szállítjuk a városközpontból a Buda utcai telephelyre, illetve vissza.

 

„Vigye haza kedvenc régi busztábláját vagy menetrendjét!": Volán-relikviák vására

A korábbi évek elsősorban Győrhöz kapcsolódó kínálatát idén az ÉNYKK Zrt. területén fekvő más városokból származó különlegességekkel egészítjük ki, többek között számos soproni helyi viszonylatjelző táblával. Továbbá annak, aki tavaly nem tudott kedve szerinti győri busztáblát vásárolni, idén érdemes újra próbálkoznia, mivel a hiányzó végállomás- és vonalszám-matricák az eredetivel megegyező kivitelben újragyártásra kerültek, így (a készlet erejéig) tetszőleges tábla összeállítható.

Az örök kedvencnek számító busztáblák mellett régi volános ruhadarabok is új gazdára találhatnak, sok más egyéb érdekesség mellett.

Időpont: 2018. szeptember 22 (szombat) 10.00 – 17.00 óra

Helyszín: „Megyeháza tér"

 

„Próbálja ki a közösségi közlekedést!": jegy nélküli utazási lehetőség Győr helyi autóbuszjáratain az Autómentes Napon

Időpont: 2018. szeptember 22. (szombat) üzemkezdettől üzemzárásig

Menetjegyváltás nélküli utazási lehetőség egy napig Győr valamennyi helyi autóbuszjáratán.

 

 

forrás: kisalfold.hu0


Mi a véleménye a Munka Törvénykönyvének módosításáról (túlóratörvény)?

0
0
0

hírek innen, onnan

Egy-másfél évet ad Majka Curtisnek

Százszor volt már bocsánatkérés és elvonulás.

135-en fagytak halálra a télen, a legtöbben a saját fűtetlen otthonukban

Csak februárban napi átlagban két ember halt meg a hideg miatt. Nem a hajléktalanok közül kerül ki a legtöbb áldozat, hanem a saját...

Sarka Kata köti össze Rogánékat a kormány kedvenc biztonsági cégével

Bizonyítékot talált az Átlátszó a kapcsolatra: a Rogán Cecíliával üzleteő Sarka hivatalos lakcíme ugyanaz, mint a Valton Security...

Alkotmánybírósághoz fordul az ellenzék: a kormány bele akar szólni, ki mennyiért adja el a földjét

A földforgalmi törvény módosítása miatt fordul Alkotmánybírósághoz az ellenzék, amely szerint a kormány ezzel a lépéssel elárulja a...

Üvegszilánkokat találtak egy fagyasztott rösztiben

A termékből Magyarországra is érkezett.

Egy nő meghalt és sokan rosszul lettek, miután egy Michelin-csillagos étteremben ettek

A 2009-ben Michelin-csillaggal kitüntetett Riff étterem ideiglenesen bezárt, amíg nem derül ki, hogy mi okozta az asszony halálát és a...

Vegánok voltak az ősemberek? Vagy húst ettek? Netán egymást?

Elsősorban hússal táplálkozott a neandervölgyi ember a lipcsei Max Planck Intézet kutatói szerint. Ezt két különböző korú...

Az oroszok pénzelték volna Salvini EP-kampányát?

Bődületes leleplezés, ha igaz: az Espresso szerint Oroszország olajmegállapodásnak álcázott pártfinanszírozással segítette volna 3...

Ezüst érmén Debrecen büszkesége

A nagy magyar festő előtt tisztelegnek.

"Még egy ideig nem lesz senki az életemben" - párkapcsolati előadásán magáról is vallott Várkonyi Andrea

Várkonyi Andrea az előadáson azt is elárulta, hogy számára mi a fontos egy párkapcsolatban. Párkapcsolatról szóló előadást tartott a...

0

Sport

140 hektáron gazdálkodik az olimpiai bajnok magyar pólókapus

Szécsi Zoltán az egri vízilabda irányítása mellett saját birtokát is gondozza.

Megkezdték a legendás magyar focistadion bontását - videó

Vadonatúj, minden igényt kielégítő aréna kerül a helyére.

"Ronaldo nem nyert öt Bajnokok Ligáját, csak hármat"

A két gólon kívül történt még néhány igen érdekes esemény az Atlético és a Juventus BL-meccsén. És utózönge is van bőven.

A Dortmund 18 éves zseniális szélsője Anglia válasza Neymarra?

A félelmetesen tehetséges Jadon Sanchóról is szól a Bundesliga 2018/2019-es szezonja.

Neymar hiába menekült el Messi elől, a franciáknál is van nála jobb

Összegyűjtöttük az európai topbajnokságok eddigi pozitív és negatív meglepetéseit.

A Renault vitte az F1-es barcelonai teszt negyedik napját

Nico Hülkenberg érte el a legjobb köridőt az idei Forma-1-es szezon első hivatalos tesztjénék negyedik napján.

El-sorsolás: Kijevbe utazik a Chelsea, Franciaországba az Arsenal

Kemény ellenfelet kaptak a magyarokat foglalkoztató klubok.

0

Bulvár

Csípős, de jó. Ezt teszi a szervezeteddel a csodálatos vírusölő gyógy- és fűszernövény

Van, aki minden nap imádja, és van, aki csak Húsvétkor veszi elő, pedig számtalan pozitív tulajdonsággal rendelkezik, amely sokat segíthet szervezetünknek az év minden napján. Ez nem más, mint a torma, amiről sokan talán nem is tudják, hogy mennyi előnyös hatása van, amelyek bizony jól jöhetnek az étrendünkben és a házi patikában is.

Tolonganak a megrendelők, 500 millió forint értékben vettek ebből a zsebre rakható projektorból

Nem várt fordulatot vett egy kis projektor története az Indiegogón. Úgy tűnik, a fejlesztőknek olyan dolgot sikerült kitalálniuk, amelyre valóban nagy szükség van.

"Majdnem elokádtam magam" - Vasvári Vivien igényeinek nem felelt meg Bali

A luxusfeleséget nem nyűgözte le az indonéz nyaralás.

Valóban a méret a lényeg? Nők vallanak a férfiak fő parájáról

A Redditen a napokban felmerült az örök kérdés: vajon valóban a méret a lényeg, ha péniszről van szó?

Micsoda kutatási eredmény. Azok a nagyszülők, akik sok időt töltenek az unokákkal, óriási előnyre tesznek szer...

A nagyszülők számára az egyik legnagyobb kincs, hogy sok időt tölthetnek az unokáikkal. De ennek több előnye is van rájuk nézve; valamint a gyerekekre is!

Mutatjuk, milyen luxuslakás lapul egy klasszikus budapesti épület második emeletén

Palotanegyed, Lőrinc pap tér, macskaköves Krúdy Gyula utca. Megvan a helyszín? A fővárosba látogató külföldiek nem véletlenül imádják ezt az éttermekkel, bárokkal, régi épületekkel övezett környéket, ahol az alábbi luxuslakás is megtalálható.

Gyerekként te is hordtad ezt a cipőt, most pedig a sztárok őrülnek meg érte - Ez lesz az idei divat

A híres énekesnő az elmúlt évek során nagyon gyakran viselte magán a Mary Jane cipőket, és most már egyre több divatház látja meg benne a fantáziát.

Megrövidíti az életet az egyik legfelkapottabb étrend

Ausztrál kutatók megfejthették, miért rövidíti meg az életet a magas fehérjetartalmú étrend, mint amilyen például a paleo(lit) diéta is. Az új eredmények azt is alátámasztják, hogy a szénhidrátok nem feltétlenül kerülendők, ahogy sokan állítják.

Elhunyt Fésűs Éva

Életének 93. évében elhunyt Fésűs Éva Kossuth-díjas író - tájékoztatta a kaposvári polgármesteri hivatal az MTI-t csütörtökön.

Eddig rosszul vezetted a háztartást: dobd ki a vécékeféd, és moss sokkal többet!

És még annál is többet. A szakértők ezt javasolják.

A születésed napja elárulja, hogyan alakulnak idén a pénzügyeid

A pénz nem boldogít, tartja a mondás, de azért jó, ha van, tesszük hozzá többnyire kicsit epésen. Sokan úgy gondolják, sosem lehet belőle elég, mások szerint, amíg a megélhetést fedezi, nincs okunk panaszra. Egy viszonyt biztos: a pénz mindenkit érdekel, és a csillagok segítségével most azt is megtudhatod, mire számíthatsz a forinttal kapcsolatos viszonyod tekintetében.

blogmorzsák

A legendás magnókazetta

Ki ne tekerte volna vissza ceruzával az elejére, hogy a walkman ne fogyassza az elemet vagy ne bosszankodott volna amikor a magnó bezabálta a kedvenc kazit?

Én csak élni szeretnék! Lehetőleg a saját hazámban

Réges rég rabszolgák vagyunk a hazánkban, és minden törvényünk, szokásunk ezt erősíti!

Konzultáljunk a Palkovics-tervről!

Ha a Palkovics-terv sikerrel járna, onnantól nem lenne Magyar Tudományos Akadémia.

Brüsszel plakátkampánya Magyarországon

„Tudjátok hány migráns inváziót elősegítő titkos terv létezik Európában? Egy. Az is nálatok!“

Büntetőeljárás vár azokra, akik ká­bítószer használat miatt lesznek rosszul

Ha az életed a tét, nem szabadna, hogy a börtöntől kelljen tartanod!

Újabb részletek a fogolyszökésről

„Több híresztelés is arra utal, hogy nem minden úgy történt a fogolyszökéssel kapcsolatban, ahogy azt eddig elmondták nekünk.“

Így működik a fül

Emellett azt is elmondjuk, mi a feladata a halláson kívül.

Biztos, hogy életed párját találtad meg?

Hasonló a hasonlóra lehet, hogy rátalál, de boldogok még nem lesznek tőle. De akkor mi a megoldás?

Kihaltnak hitték, aztán szembejött a tengerparton

Majdnem így történt a 112 éve kihaltnak vélt galápagosi óriásteknőss újrafelfedezése, ám a valóság kicsit másként alakult.

6+1 tipp az álomszép padlóburkolathoz

A padlóburkolatok sem maradhatnak ki idén a változás és megújulás lendületéből.

Taktikus 25 éve­seket akarunk a VV10-be!

Mit gondolnak a hogyvoltírók a VV9-ről és mitől lenne jobb a VV10 szerintük?

0