Ezt olvasta már?

Férfi röplabda NB I - Vendég sikerek

Mindhárom szombati mérkőzés vendéggyőzelemmel zárult a férfi röplabda NB I alapszakaszában.

0

Utazhat a faros busszal, várost nézhet egy emeletes Ikarusszal Győrben - érdekes programok egy héten át

Fotópályázat, Volán-relikviák vására, és Bagolybusz is lesz az Európai Mobilitási Héten Győrben. Van, ami előzetes regisztrációhoz kötött, ne maradjon le!


hirdetés

Szeptember 16. és 22. között ismét megrendezik az Európai Mobilitási Hetet, így Győrben is számos érdekes programmal várják a közösségi közlekedés iránt érdeklődőket.

Mutatjuk a részletes programokat:

„Bagolybusz": díjmentes éjszakai autóbuszjárat a szórakozóhelyek és a lakótelepek között

Időpont:

2018. szeptember 16. és 23. (szombatról vasárnapra virradó éjszakák)

Útvonal:

900 Révai Miklós utca – Széchenyi István Egyetem – Kisbácsa – Bácsa, Ergényi lakótelep – Kisbácsa – Széchenyi István Egyetem – Honvéd liget – Malom liget – Külső kollégium – Adyváros – Marcalváros – Ménfőcsanak, Győri út – Marcalváros – Adyváros – Külső kollégium – Malom liget – Révai Miklós utca

Menetrend:

Indulás 0 és 2 órakor a Révai Miklós utcából

 

„Milyen legyen Győr közlekedésének jövője?": jövőműhely a szakértők és a lakosság részvételével

Időpont: 2018. szeptember 16. (vasárnap) 15.00 – 18.00 óra

Helyszín:

Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, Zechmeister terem

(9021 Győr, Városház tér 1. II. emelet)

 

A városi közlekedés szinte kivétel nélkül valamennyi győri lakos életére hatással van, ezért érthető, hogy a téma fokozott érdeklődésre tart számot a lakosság körében. A hasznos észrevételekkel, jobbító szándékú, konstruktív javaslatokkal rendelkező lakosok és a közlekedési szakma képviselői közötti párbeszéd elősegítése érdekében „jövőműhely/workshop" típusú rendezvényt tartunk az együtt gondolkodás jegyében, melynek tervezett programja a következő.

 

15.00 A jövőműhely megnyitása

15.10 Gondolatébresztő előadás:

Győr közlekedésének helyzete és az aktuális fejlesztési tervek

15.30 Kiscsoportos „ötletbörze" résztémák szerint, a civil érdeklődők részvételével, az adott résztémában jártas szakértők vezetésével

16.30 A kiscsoportok vezetőinek beszámolója a csoportban megbeszélt elképzelésekről, valamennyi résztvevő előtt

17.10 Beszélgetés a kiscsoportok eredményeiről, valamennyi résztvevővel

17.50 Zárszó, a legfontosabb megállapítások, ajánlások összegzése

A rendezvény minden érdeklődő számára nyitott, kortól és foglalkozástól függetlenül (ezt szolgálja a vasárnapi időpont is, hogy a dolgozók és tanulók se legyenek kizárva), azonban előzetes regisztrációhoz kötött. Kérjük, aki szívesen részt venne a rendezvényen, a Winkler.Agoston@enykk.hu email-címre küldjön egy rövid bemutatkozó levelet 2018. szeptember 10-ig, amelyben megjelöli, hogy a közlekedésen belül mely résztéma érdekli leginkább, esetleg néhány konkrét elképzelését is megfogalmazva. Ezáltal a jelentkezők érdeklődése alapján kerülnek meghatározásra a kiscsoportokban feldolgozásra kerülő résztémák, és a felkért szakértők. Néhány biztosan várható résztéma: településszerkezet, közúthálózat, parkolás, forgalomtechnika, közösségi közlekedés (autóbusz, vasút, intermodalitás), kerékpáros közlekedés... és bármi más, amire érdeklődés lesz! A rendezvény moderátora: Dr. Tóth Péter, egyetemi docens, szociológus. A programot a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) támogatja.

 

„Miért jó Győrben buszozni?": fotópályázat kicsiknek és nagyoknak

Időpont: 2018. szeptember 3. (hétfő) – szeptember 14. (péntek)

Győr városképének meghatározó elemei a városi utazásokban jelentős szerepet játszó autóbuszok, illetve azok megállóhelyei, végállomásai és egyéb kapcsolódó létesítményei. A felsorolt helyszínek egyúttal közösségi terek, ahol az emberek találkozhatnak egymással, és együtt utazhatnak úti céljukhoz. A közösségi közlekedés fenntartható, azaz hely- és környezetkímélő közlekedési forma: a városi légszennyezés jellemző összetevőinek kibocsátása a közforgalmú közlekedési eszközök esetén utasonként akár négy-nyolcszor kisebb, mint személygépkocsik esetén, ráadásul az autóbuszok utasonként mindössze 5%-át foglalják el a személygépkocsik által használt területnek, így aki személygépkocsi helyett autóbusszal utazik, az jobb minőségű levegőhöz juttatja a várost és csökkenti a torlódásokat.

A fenti okok miatt fontos a közösségi közlekedés népszerűsítése: több utas esetén a szolgáltatás színvonala is könnyebben fejleszthető!

Ezért a győri közösségi autóbusz-közlekedés népszerűsítése céljából fotópályázatot hirdetünk: a pályaműveket 2018. szeptember 14-én (pénteken) 24.00 óráig kérjük beküldeni eredeti méretben, a szerző nevével és a kép címével ellátva, a Winkler.Agoston (kukac) enykk.hu email-címre. A beérkezett fotókat másnap feltöltjük a „Mobilitási Hét Győr" Facebook-oldalra, ahol 2018. szeptember 21-én (pénteken) 12.00 óráig a Facebook valamennyi felhasználója (aki követi a „Mobilitási Hét Győr" oldalt) a „Tetszik" („Like") gomb segítségével szavazhat az alkotásokra. A legtöbb szavazatot kapott fotók készítőjét az ÉNYKK Zrt. „Volántourist" utazási irodáiban beváltható utazási utalványokkal jutalmazzuk.

 

„Fedezze fel Győrt emeletes busszal!": városnézés az utolsó győri Ikarus EAG E99-essel

Időpont: 2018. szeptember 19. (szerda) 16.30 – 19.00 óra

A tavaly nyáron selejtezett, de nosztalgiacélra megtartott jármű sok megyei utas kedvence volt az elmúlt közel 20 évben. Az autóbusszal most bárki díjmentesen körbejárhatja Győrt

Útvonal:

Indulás az „Eszperantó út, autóbusz-állomás" megállóhelyről, kb. egy órás körutazás a város külsőbb részein elhelyezkedő nevezetességek (Olimpiai Sportpark, Széchenyi István Egyetem, AUDI gyár, Ipari Park stb.) érintésével, majd visszaérkezés az autóbusz-állomásra. Az autóbusz útközben fel- és leszállás céljából nem áll meg.

Menetrend:

Indulás „Eszperantó út, autóbusz-állomás" megállóhelyről 16.30 és 18.00 órakor

A buszozás élményét a „Gyere Győrbe" idegenvezetője teszi még teljesebbé a látottakkal kapcsolatos érdekes információkkal, történetekkel!

 

Regisztrációs lehetőség:

A programon regisztráció nélkül is részt lehet venni (az autóbusz ülőhely-kapacitásának erejéig), azonban a biztos részvételi lehetőség érdekében lehetővé tesszük mindkét körre 40-40 db ülőhely előzetes lefoglalásának lehetőségét. Ehhez legkésőbb 2018. szeptember 19-én (szerdán) 12.00 óráig kérünk emailt küldeni a Winkler.Agoston (kukac) enykk.hu email-címre, a résztvevők nevével, amit legkésőbb aznap 14.00 óráig visszaigazolunk. A regisztrált résztvevők legkésőbb az indulás előtt 10 perccel tudnak biztosan felszállni (ülésrend érkezési sorrendben), ezt követően valamennyi érdeklődő felszállhat a buszra és elfoglalhatja a megmaradt ülőhelyeket. Álló utasokat az autóbusz nem szállít!

Amennyiben az autóbusz esetlegesen nem lenne üzemképes a program időpontjában, akkor más, különleges járművel tartják meg a programot.

„Utazás a faros busszal": újra jár az Ikarus 55-ös nosztalgiajárat

Ikarus 55 típusú nosztalgiajárművünkkel is indítunk díjmentesen igénybe vehető nosztalgiajáratokat, ebben az évben a Belváros és Bácsa között. Az autóbuszra a „Városháza", a „Széchenyi István Egyetem", a Körtöltés utca (AUDI-iskola)", a „Sövény utca, iskola", a „Vámosi utca" és a „Bácsa, Ergényi lakótelep, Telek utca" megállóhelyeken lehet fel- illetve leszállni. A viszonylag sok megállás miatt ezen a programon előzetes regisztrációs lehetőség nincs, a felszállás és a helyfoglalás érkezési sorrendben történik.

Időpont: 2018. szeptember 20. (csütörtök) 16.30 – 18.40 óra

 

Az autóbusz tervezett menetrendje az alábbi.

(A forgalom függvényében a változás jogát fenntartjuk!)

 

Megállóhely 1. járat 2. járat

Városháza (indulás) 16.30 17.45

Széchenyi István Egyetem 16.35 17.50

Körtöltés utca (AUDI-iskola) 16.40 17.55

Sövény utca, iskola 16.45 18.00

Vámosi utca 16.50 18.05

Bácsa, Ergényi lakótelep, Telek utca (érkezés) 16.52 18.07

Bácsa, Ergényi lakótelep, Telek utca (indulás) 17.00 18.15

Vámosi utca 17.02 18.17

Sövény utca, iskola 17.07 18.22

Körtöltés utca (AUDI-iskola) 17.12 18.27

Széchenyi István Egyetem 17.17 18.32

Városháza (érkezés) 17.25 18.40

„A kulisszák mögött": teleplátogatás az ÉNYKK Zrt. Buda utcai telephelyén – nosztalgiabusszal!

A Buda utcai műszaki bázis megtekintése előre regisztrált érdeklődők számára

Időpont: 2018. szeptember 21. (péntek) 16.30 – 19.00 óra

Az igények felmérése céljából kérjük, az érdeklődők a Winkler.Agoston (kukac) enykk.hu email-címen, 2018. szeptember 18-ig jelezzék részvételi szándékukat elérhetőségükkel ellátva, továbbá megjelölve azt az időszakot, amikor részt kívánnak venni a teleplátogatáson (a látogatás ideje kb. 60 perc). A részvétel feltétele az előzetes regisztráció! A jelentkezésekről néhány napon belül visszaigazolást küldünk, a turnusok pontos időpontjáról pedig legkésőbb 2018. szeptember 20-ig adunk tájékoztatást a jelentkezéskor megadott elérhetőségen. A teleplátogatás résztvevőit várhatóan a korábbi évekhez hasonlóan, Ikarus 55 típusú („faros") nosztalgia-autóbuszunkkal szállítjuk a városközpontból a Buda utcai telephelyre, illetve vissza.

 

„Vigye haza kedvenc régi busztábláját vagy menetrendjét!": Volán-relikviák vására

A korábbi évek elsősorban Győrhöz kapcsolódó kínálatát idén az ÉNYKK Zrt. területén fekvő más városokból származó különlegességekkel egészítjük ki, többek között számos soproni helyi viszonylatjelző táblával. Továbbá annak, aki tavaly nem tudott kedve szerinti győri busztáblát vásárolni, idén érdemes újra próbálkoznia, mivel a hiányzó végállomás- és vonalszám-matricák az eredetivel megegyező kivitelben újragyártásra kerültek, így (a készlet erejéig) tetszőleges tábla összeállítható.

Az örök kedvencnek számító busztáblák mellett régi volános ruhadarabok is új gazdára találhatnak, sok más egyéb érdekesség mellett.

Időpont: 2018. szeptember 22 (szombat) 10.00 – 17.00 óra

Helyszín: „Megyeháza tér"

 

„Próbálja ki a közösségi közlekedést!": jegy nélküli utazási lehetőség Győr helyi autóbuszjáratain az Autómentes Napon

Időpont: 2018. szeptember 22. (szombat) üzemkezdettől üzemzárásig

Menetjegyváltás nélküli utazási lehetőség egy napig Győr valamennyi helyi autóbuszjáratán.

 

 

forrás: kisalfold.hu0

hírek innen, onnan

Visszajön karácsonyra a Grincs.

A pokróc figura ellopná az ünnepet. +Előzetes

Karácsonyra visszatér a Grincs.

A pokróc figura ellopná az ünnepet. +Előzetes

Megméretett piros aranyunk

Nem egymást kell kiütnie a versenyből a szegedi és a kalocsai paprikának. Inkább az olcsó importtal és a tájékozatlansággal kell...

Ismerd meg a világ öt legnagyobb csokigyártóját!

Nemrég jött ki egy kutatás, amely szerint a magyarok 86%-a rendszeresen nassol, 52% heti néhány alkalommal, 34% viszont naponta többször....

Karácsonyra visszajön a Grincs.

A pokróc figura ellopná az ünnepet. +Előzetes

Bonucci: Hülyék mindig lesznek

Az olasz hátvéd nem vette jó néven a szurkolók gúnyolódását.

Vakok és gyengénlátók számára akadálymentes lesz a nemzeti konzultáció

Akadálymentes lesz a vakok és gyengénlátók számára a nyolcadik, a családok védelméről szóló nemzeti konzultáció - mondta Nyitrai...

Katasztrófába fulladt a makói nagydíj, öt embert szállítottak kórházba - videó

A német autóversenyzőnő, Sophia Floersch autója hatalmas sebességgel elszállt egy éles kanyarban verseny közben, az F3-as Makaói Nagydíjon.

Meglepő nyilatkozat, ezzel motiválná játékosait a sztáredző

Nem mindennapi felajánlást tett játékosainak a legendás olasz tréner. Ezért megéri küzdeni?

Lassuljon le a slow-mozgalommal

Felgyorsult világunkban egyre kevesebbet foglalkozunk a kikapcsolódással, pedig ez nagyon fontos lenne, még akkor is, ha úgy érezzük: nincs...

0

Sport

Hiába a BL legjobban fizetett kézicsapata a Veszprém, teljesen beleállították a földbe

A magyar kézilabda egyik kirakatcsapata lassan pofozógéppé válik a Bajnokok Ligájában, pedig ilyen minőségű és mennyiségű játékoskerete senkinek sincs. A helyzet roppant kínos, ám közel sem annyira meglepő, ha kicsit mögé nézünk.

A focikapus elképesztő gólt lőtt a saját tizenhatosáról - videó

A másik kapus szabadrúgása után talált be a 134-szeres válogatott legenda.

Óriási katasztrófa a Makaói Nagydíjon: eltörött a pilóta gerince, öt sérült a pályán - video

A német autóversenyzőnő, Sophia Floersch autója hatalmas sebességgel elszállt egy éles kanyarban verseny közben, az F3-as Makaói Nagydíjon.

Alonso szenvedése megmutatja, hogy miért rossz a Forma-1

Sergio Perez biztos abban, hogy egy jobb autóban akár idén is világbajnok lehetne a spanyol.

Neymar és Cavani látványosan összebalhézott a pályán

Lesz dolga Thomas Tuchelnek és Lőw Zsoltnak, amikor a két sztár visszatér Párizsba.

Lenyűgöző felvételek a MOL Vidi vadiúj stadionjáról - videó

A létesítményt november 21-én avatják fel az Újpest ellen.

Messi szerint ezt a négy játékost kell leigazolnia a Barcának.

Az argentin klasszis listáján igazi világsztárok is szerepelnek.

Rettegtek az F1-es csapatok a brazil versenypályától, ami a szegénynegyed mellé épült

Sao Paulo A Forma1-es világbajnoki sorozat egyik legrégebbi és legnépszerűbb helyszíne egyben a legveszélyesebb is. Nem túlzás, a csapatok tagjai az életüket kockáztatják, hogy eljussanak a szálláshelyükről a Brazil Nagydíj pályájára.

Nemzetek Ligája-meccsen káromkodott a magyar tévériporter

Jókorát káromkodott egy magyar riporter egy Nemzetek Ligája futballmeccs közvetítése alatt.

Az AC Milan válogatott kapusa nem merte megszólítani C. Ronaldót

PlayStationön már sokszor találkozott vele az olasz, a pályán először.

0

Bulvár

Utálatos és kegyetlen tévhit dőlhet meg őseinkről

A neandervölgyiek nem éltek veszélyesebben, mint a Homo sapiens erre a megállapításra jutottak a Nature szerdai számában megjelent tanulmány szerzői.

Elhunyt Princz Gábor

Elhunyt dr. Princz Gábor, a Postabank egykori elnök-vezérigazgatója - értesítette Princz Gábor családja az ATV-t. Princz Gábor 62 évesen tragikus hirtelenséggel hunyt el Bécsben.

Lehet, hogy decembertől megnő a budapesti utcákon sétáló úriemberek száma

Decembertől a méretre szabott öltönyök némi gépi segítségnek hála fele annyi idő alatt készülnek el és kevesebbe kerülnek, ezáltal elérhetőbbé válnak.

Sokan rendszeresen szedik, pedig tartós orrdugulást is okozhat

Ha eddig nem sikerült feltárni a hetek-hónapok óta fennálló orrdugulás okát, akkor érdemes a rendszeresen szedett gyógyszerek mellékhatásait is ellenőrizni. Egyes vérnyomáscsökkentők is okozhatnak orrdugulást, ha nem történik meg időben a gyógyszer cseréje, és az orrdugulás kezeletlen marad, akkor akár műtétet igénylő szövődmények is kialakulhatnak.

Ezekkel a tünetekkel irány a nőgyógyászati endokrinológia

Ma már léteznek olyan orvosok is, akik a nőgyógyászati endokrinológia területében mélyedtek el.

Igenis le tudsz fogyni 5-7 kilót 2 hónap alatt

Ez a két hónap akkor is eltelik, ha nem programozod be tudatosan az életmódodat úgyhogy akár bele is vághatsz! Megmutatjuk, hogyan szabadulhatsz meg attól a néhány makacs, lerázhatatlannak tűnő kilónyi súlyfeleslegtől.

Hatalmas károkat okozott a jégvihar

Sokáig nem felejtik el az olasz farmerek október utolsó előtti vasárnapjának éjszakáját, amikor szokatlan erejű jeges vihar csapott le az országra.

Orbán elmebetegségéről nyilatkozott egykori politikustársa

Pető Iván adott interjút a Népszavának. Az egykori Szdsz meghatározó politikusa elmondta a véleményét Orbán Viktorról is.

Paplan nélkül, hogy lássák, hogy b*szok - A ValóVilág játékosai elárulták, hogyan szexelnének a villában

A ValóVilág játékosanak egy egyszerű kérdésre kellett válaszolniuk.

3-an is kiestek az X-Faktorból - A nézők nagyon kiakadtak a mentorokra

Az X-Faktor első Élő show-jában elszabadultak az indulatok, amikor a mentorok értékelték a produkciókat. A kommentelőket is megosztották a döntéseik.

Decemberig marad a meleg - drágul az áram

Úgy tűnik, idén nem a hideg, hanem a szárazság okoz majd drágulást az európai energiaszektorban. Az előrejelzések szerint decemberben is folytatódó szokatlan idő növelheti az áram előállításának költségét.

Azonnal megkapja jutalmát a paraszt Mercedes-sofőr - videó

Több olyan életveszélyes okból kifolyólag sem vezetnénk Oroszországban, amiket egy napig lehetne részletezni, azonban az esetek kis hányadában nyerik el méltó büntetésüket az ilyen sofőrök. Legutóbb egy busz elé vágó Mercedes ML terepjárót viszont utolért a karma.

blogmorzsák

4 ok, miért teljesen érdektelen a Gruevszki-ügy

Van még az országban valaki, aki meg­lepődött Orbán legújabb húzásán?

November 17.: rendelet a magyar nők választójogáról

A magyar történelem egyik legrosszabb évében született meg a jogszabály, amelyik korát meg­előzően politikai jogokat biztosított a nőknek.

Minek fejleszti az Apple a mesterséges intelligenciát?

Lehet oly módon veszi át az irányítást, amire most még senki nem számít?

Budai kiskocsmák az Observerben

Az ecet- és gesztenyéfás, oleandervirágos, citeramuzsikás budai kiskocsmák romantikája bevonult a világsajtóba is.

Sterbinszkyt adod?

Faterodéknak alap, és lehet, hogy a te mixedet is kiválasztja.

Mit is jelent pontosan a politikai korrektség?

Egy nemrég publikált felmérés szerint az amerikaiak 80 százaléka szerint a politikai korrektség probléma.

Szingapúri Lányok formaruhája már 50 éve változatlan

Vajon mi lehet az oka e különlegességnek?

Luxus panelprolinak lenni jó

Panelproliság, kicsit vidámabb megközelítésből.

Procida: nézd meg ezt a kis szigetet Nápoly mellett!

Nápolyból mindenki Caprira vagy Ischiára igyekszik, pedig Procida az igazi kincs!

Gluténérzékenység és alkoholtilalom?

Va­lóban ártal­ma­sak a lepárlással készült italok?

Orbán arcul köpte a saját törvényeit

Nem kétséges, hogy a miniszterelnök a Gruevszki-ügyön csak veszíthet.

4 kérdés, melyek nem maradhatnak válasz nélkül a Gruevszki-ügyben

„Gruevszki túl sokat tud, és amíg nálunk van, addig ebből baj nem lehet?“

0